Testfaktura skapad – vad fattas?

Igår bestämde jag mig för att äntligen göra klart systemet för egna fakturor. Min ekonomi-rådgivare (tror jag hon ville bli kallad) har haft fullt upp på sista tiden, så min fakturering har halkat efter. Vetskapen om detta har hämmat mig en del med företaget, så detta var prioriterat på min lista.

Här är en testfaktura:

I sidfoten står även kontaktuppgifter till mig samt bankgironummer. Jag hade inte lust att skriva ut organisationsnumret här, fast jag vet att det är väldigt publikt. Jag vet inte hur jag tänkte.

Men hursom; förutom att det ser väldigt snyggt ut, vad har jag missat? Jag har tittat på andra fakturor och tagit med det jag tyckte var viktig information, men jag är ingen ekonom och vill inte ens försöka utge mig för att fakturor skulle vara någon sorts specialitet. Jag har säkert missat något.

Förresten står fakturanummer längst upp till vänster, är det tydligt?

Om du vill ha webbutrymme, hjälp med hemsida, eller kanske bara ett domännamn, gå till http://webb.vidde.org/ och beställ så hjälper jag dig mer än gärna!

6 tankar kring ”Testfaktura skapad – vad fattas?

 1. Pingback: Johanna Julén
 2. Hoppas du inte missat att ange ”Innehar F-skattebevis” i sidfoten. En viktigt liten detalj. Självklart bör du då även inneha ett sådant bevis från skattemyndigheten.

  Dessutom du får inte glömma och fakturera dina kunder – viktigt och få ut dem i tid så du får betalt och företaget inte får likviditetsproblem.

  Annars ser det bra ut. Om du vill de skall ange fakturanumret och/eller kundnummer som referens när de betalar ange gärna det med en mening.

  1. Självklart har jag skrivit med att jag har F-skattebevis i sidfoten! =)

   Tack för tipset om referens! Det är precis vad jag vill. =)

 3. Jag skulle nog vilja att org-nummer står med på fakturan, även om det är en enskild firma(?). Det inger förtroende att alla viktiga uppgifter finns med på fakturan. Den är ju trots allt ibland den enda korrespondansen med kunden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.